Lad os hjælpe dig med at opdatere

DIT PROFESSIONELLE CV

Håber vi ses igen...

Vi håber at denne side var nyttig for dig og du har fået nogle gode råd med på vejen.

Så hvis ikke du selv lige skulle bruge bruge et professionelt CV lige nu, men kender en der nok skal. Så nævn endelig denne service 🙂

Rigtig god dag/aften og god vind herfra til dig og din fantastiske karriere.

Mvh. Nordpaa

Hov, jeg glemte at bestille

På denne side finder du både en guide til hvad dit CV skal indeholde men også muligheden for at få dit CV til at fremstå som et professionelt CV ved at bestille et layout på dit CV.

Dit CV er din åbning til nye jobmuligheder

Dit Curriculum Vitae eller CV er det førstehåndsindtryk din måske kommende arbejdsgiver for af dig og derfor et yderst vigtigt redskab i din søgning efter drømmejobbet. 

Et professionelt CV kræver opmærksomhed lige såvel som det gerne må skabe opmærksomhed for modtageren. Dit CV lander med stor sandsynlighed i blandt mange andre ansøgninger.

Det er derfor vigtigt at du holder dit CV struktureret og overskueligt samt sørger for at dit CV ikke bliver alt for langt. Mange CV bliver scannet af arbejdsgiveren og dette gælder i høj grad for attraktive job med mange ansøgninger.

Der er selvfølgelig visse fagområder og jobtyper der kræver et mere fyldestgørende CV hvor der ikke skal undlades noget. 

Vi har opstillet en del punkter du skal gennemgå når du opbygger eller redigerer dit professionelle CV

Generelle formalia i dit CV
 • Navn
 • Fødselsdato
 • Adresse
 • Telefonnummer
 • Email
Opbygning af dit professionelle CV
 • Start dit CV med et kort resumé på 4-6 linjer.
 • Erhvervserfaring – Husk alle job og vær ærlig
 • Relevante kurser
 • Uddannelse
 • Referencer og anbefalinger

Hvis du er i tvivl om hvordan du skal komme i gang eller bare vil spare lidt tid, nogen gange opdager man jo først jobopslaget i sidste øjeblik, så kig eventuelt forbi Jobindex hvor du kan hente en god gratis skabelon til dit CV indhold.

Her kan du bestille et nyt layout til dit CV

Guide til det perfekte profilbillede

10 steps til et prof-profilbillede

Vi har samlet de bedste råd fra egen erfaring og det store internet lige her.

10 step til et profilbillede

 • 1

Lyset er alpha og omega

Uden lys, intet billede. Lyset er det allervigtigste at forholde sig til, især til et portræt. Har du ikke deciderede kameralamper, kan det næsten altid bedst betale sig at udnytte det naturlige lys udenfor. Under alle omstændigheder skal du undgå, at den stærkeste lyskilde kommer bagfra, da det vil gøre dit ansigt mørkt. Undgå også at stå direkte under en lyskilde, da det giver grimme slagskygger. Skyder du indendøre, så stå gerne med siden til et vindue eller med vinduet foran dig, så du kan udnytte dagslyset.

 • 2

Tænk over din fremtoning

Det er langt fra ligegyldigt, hvordan du præsenterer dig på dit portræt, så tænk over både hår, tøj og accessories. Det er en god ide at tænke over, hvad du gerne vil udstråle – fx seriøsitet eller kreativitet. Generelt skal din fremtoning matche din jobsøgning, så hvis du søger et ledelsesjob i en stor virksomhed, kræver det sandsynligvis et klassisk business-udtryk.Tjek evt. virksomhedens andre portrætter på deres hjemmeside – det giver et fingerpeg om stilen. Prøv at se imødekommende ud med naturligt smil og et glimt i øjet.

 • 3

Justér gerne, men manipulér ALDRIG

Du har sikkert flere gode billeder at vælge imellem, men når du har valgt det bedste ud, så kan det være en god ide at justere det i et billedredigeringsprogram. Det er tilladt at justere lys/skygge, skarphed og farvetoner – men du må ikke anvende filtre eller ‘photoshoppe’ billedet. Det handler om at fremhæve dine gode sider, men du skal først og fremmest ligne dig selv.

 • 4

Find den rette vinkel og beskæring

Et klassisk portræt bør vise den øverste del af din overkrop, dvs. fra brystet og op. Det er en god ide at skyde en anelse fra siden, så der kommer lidt vinkel på dit ansigt. Det giver dynamik og dybde. Skyd også en smule nedefra, det giver mere ‘åbne’ øjne.

 • 5

Brug en rolig baggrund

Det er vigtigt, at baggrunden ikke støjer for meget, så sørg for at stå foran noget neutralt. Skyder du indenfor, så vælg en ensfarvet væg, da en hvid væg kan komme til at se steril ud. Og sørg for god afstand til væggen, så det ikke virker som om, du er klemt op ad væggen.

 • 6

Skyd horisontalt og med masser af luft

Når du tager billedet, er det en god ide at vælge et horisontalt format (som i et landskab). Sørg for godt med luft over hovedet, så du ikke virker klemt. På denne måde får du en høj grad af frihed til efterfølgende at beskære billedet til forskellige platforme – fx Linkedin, Facebook og Instagram.

 • 7

Få hjælp til at tage billedet

Det er som udgangspunkt altid bedst at få fx en ven eller kollega til at tage billedet for dig. Det gør det nemmere at eksperimentere og forholde sig til lys, vinkel, format m.m. 

 • 8

Undgå selfie-kameraet

Skyder du selv, skal du huske at optimere din smartphone inden. Tjek opløsningen og vælg den højst mulige. Brug aldrig selfie-kameraet, men i stedet frontkameraet, der typisk er væsentligt bedre. Et stativ kan også være en god ide, så du ikke får et rystet billede. På stativet kan du udnytte kameraets timer-funktion.

 • 9

Tænk ud af boksen

Hvis du gerne vil have dit portræt til at skille sig lidt ud fra mængden, så prøv at tænke lidt kreativt. Du kan evt. anvende en rekvisit til at skabe lidt liv i billedet. Det kan fx være en kaffekop eller en notesblok, men det er vigtigt, at du holder dig til noget enkelt, så du ikke ender med at fjerne opmærksomheden fra det vigtigste – dit ansigt.

 • 10

Fyr løs!

Det er meget sjældent, at man rammer rigtigt første gang. Der er en grund til, at professionelle fotografer skyder et hav af billeder, så prøv dig frem og skyd løs! Med din smartphone og lidt omtanke kan du komme rigtig langt. Husk en neutral baggrund, et godt lys, og et naturligt smil – og eksperimentér med vinkler og formater. Så har du en rigtig god chance for at ende med et vellykket portrætfoto.

Nordpaa Media   |   +45 26 29 56 54 eller +45 51 88 33 12   |   kontakt@nordpaa.media   |   CVR: 37986305